TikTok, wat is het eigenlijk?

Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord, het relatief nieuwe social media platform TikTok. Ondanks dat het platform nog niet zo extreem lang bestaat is het momenteel één van de, al dan niet, het bekendste social media platform. Maar wat is die populaire app nou en wat kun je ermee? In deze blog lees je dit allemaal.

Jouw content

Met TikTok kun je korte video’s maken en delen met je volgers. Je video’s kunnen grappig, serieus, interessant of informatief zijn. Dit afhankelijk van wat voor soort TikTokker jij bent en wat je wilt bereiken met je video’s. Wil je bijvoorbeeld alleen maar grappige content maken dan moet je dat ook zeker doen. Je volgers zijn je niet voor niets gaan volgen om je humor. Als je dan opeens serieuze content gaat maken zal dit vele malen minder scoren dan de grappige content die je volgers van je gewend zijn. 

Maak je content niet te lang

Voorheen konden je video’s maar maximaal 60 seconden duren. Nu is dit alweer verlengd met enkele minuten waardoor je een grotere boodschap kunt vertellen. Let wel op dat je continue de aandacht van je kijkers trekt. Vaak hebben de gebruikers van TikTok meer interesse in kortere video’s dan video’s van enkele minuten. Probeer het dus zo concreet en kort mogelijk te houden.

Ontdek nieuwe volgers en gebruikers

Een van de grootste voordelen van TikTok is de ontdekkingsfunctie, waarmee je video’s kunt zien van gebruikers over de hele wereld. Hierdoor kun je nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ideeën opdoen en inspiratie opdoen voor je eigen video’s. Ook kun je je eigen TikTok volgers opbouwen en zo een groot bereik creëren voor je eigen inhoud. Wil je sneller een groot bereik creëren, dan kun je bijvoorbeeld ook TikTok volgers kopen bij Followersnet.

Laat mensen kennismaken met je talenten

Je zult niet de eerste zijn die ontdekt wordt via TikTok of andere social media platformen. Of je nou zanger, acteur of voetballer bent, TikTok heeft een groot bereik waardoor je snel onder de aandacht kan komen van bekende Nederlanders of scouts. Dus als je ambities hebt om bekend te worden, dan kan TikTok een uiterst goede stap zijn om alvast een achterban op te bouwen en steun te krijgen van je volgers! 

Geplaatst in Apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *