android app laten maken

Wat maakt een Android app laten maken interessant voor bedrijven?

Mobiele apps worden de laatste jaren steeds meer gebruikt. Bij app development worden apps ontwikkeld voor diverse besturingssystemen. Een van de bekendste besturingssystemen in de wereld is zonder twijfel Android. Dit is een open source mobiel besturingssysteem ontwikkeld voor kleine elektronische Android apparaten, Android tablets en natuurlijk Android telefoon. Ontwikkeling van een Android applicatie is een uitdaging. Je moet denken aan veel taken zoals design en ontwerp van het project. Maar ook het bedenken van een idee en het maken van een concept. Je kunt deze ingewikkelde processen uitbesteden aan ervaren app development bedrijven.

Het marktaandeel van Android

Een van de belangrijkste voordelen van het kiezen voor Android is dat het een heel groot bereik heeft. Groter dan vele andere besturingssystemen. Op dit moment zijn er meer dan 2.5 miljard Android gebruikers in de wereld. Het marktaandeel van Android is ongeveer 70%. Een ander populair besturingssysteem zoals iOS heeft maar een marktaandeel van slechts 26%. Genoeg reden dus om een applicatie te maken voor Android.

Android is heel veilig om te gebruiken

Je vindt op Android een aantal beveiligingslagen geïnstalleerd. Dit vormt een sterk schild en weert bedreigingen van buiten. De beveiliging wordt regelmatig door Android bijgewerkt en houdt gebruikers op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Maandelijks worden er updates uitgebracht. Deze updates bevatten beveiligingsupdates van op basis van zwakke plekken binnen het systeem. Deze zwakke plekken worden opgemerkt door ontwikkelaars en gebruikers van Android.

De compatibiliteit van Android

De applicaties van Android zijn heel makkelijk en snel te downloaden. Dat komt omdat Android verschillende typen apparaten en merken gebruikt. Dit gaat heel anders dan bij een besturingssysteem zoals iOS. Bij Apple iOS maak je een applicatie en deze app kan dan alleen gebruikt worden op Apple apparaten. Met Android kan je makkelijk een hele grote groep met je applicatie bereiken en zorgt dat het verspreiden van een applicatie een stuk goedkoper en makkelijker is dan het geval is bij andere besturingssystemen.

Externe applicaties en platformen integreren met Android

Met een Android applicatie is het mogelijk om externe applicaties en platformen te integreren. Dat betekent dat het mogelijk is om met applicaties zoals Facebook, Twitter of Gmail op een applicatie een account aan te maken en in te loggen. Dit is heel prettig voor de klantervaring en zal daarnaast de ervaring een stuk beter maken. 

Geplaatst in App maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *