Games blijven bestverdienende apps in 2017

Jaarlijks maakt Sensor Tower een schatting van de wereldwijde app verdiensten en wordt er een lijstje met de best betaalde apps wereldkundig gemaakt. Naar schatting spendeerden mobiele gebruikers in 2017 een bedrag van 58,6 miljoen dollar – omgerekend zo’n 50,1 miljoen euro – in de Google Play en Apple App Store. De uitgaven aan premium apps, in-app aankopen en abonnementen stegen met 35% ten opzichte van dezelfde periode in 2016.

Opvallend is dat maar liefst 82% van de app verdiensten afkomstig is uit games. In totaal besteden gebruikers 48,3 miljoen dollar aan games, waarvan 30 miljoen in de App Store en ‘slechts’ 18 miljoen in Google Play. Een belangrijke verklaring voor dit grote verschil in inkomsten is de beschikbaarheid van de app stores in China. Het is voor Chinezen niet mogelijk om apps te kopen in de Google Play Store. Dit leidt tot een groot gemis aan inkomsten, want Chinezen zouden in 2017 zo’n 35 miljoen dollar aan apps besteed hebben, aldus App Annie.

Meer lezen over apps en games? Bezoek dan eens Phonegeek.nl!

De winnaars van 2017

De grootverdieners in de gaming categorie zijn Monster Strike, Honor of Kings, Fate/Grand Order, Clash Royale, Candy Crush, Puzzle & Dragons, Westward Journey, Lineage 2, Clash of Clans en Game of War. Monster Strike is al voor het derde jaar op rij de best verdienende game in de App Store en Google Play Store. Echter, de nummer twee namelijk Honor of Kings (gemaakt door het Chinese Tencent) zou zeker de winnaar zijn als Google Play beschikbaar was in China. De grootste groep Honor of Kings spelers komt namelijk uit China.

Het meeste aantal downloads komt echter niet volledig overeen met bovenstaand rijtje. Subway Surfers, Talking Tom, 8 Ball Pool en Super Mario Run staan in de top 10 van meest gedownloade apps van 2017. Deze games gaan zich wellicht komend jaar pas bewijzen of hebben nog onvoldoende mogelijkheden voor inkomsten zoals in-app aankopen.

Geplaatst in App maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *